Встановка електричних рушникосушок: основні критерії та поради

В наш час електричні рушникосушки стали дуже затребуваними. Вони створюють комфорт у ванній кімнаті та дозволяють швидко висушити рушники. Можете замовити рушникосушку на hygge-families.com/uk/ саме зараз. Але як правильно встановлювати такі прилади?

Підготовка

Визначте оптимальне місце для установки обладнання. Рушникосушка повинна розташовуватися на відстані не менше тридцяти сантиметрів від ванни або душу. Завдяки цьому можна уникнути контакту приладу з водою. Переконайтеся, що ваша електромережа відповідає вимогам рушникосушки по напрузі та потужності. Варто користуватися окремою лінією для підключення приладу.

Необхідні інструменти та матеріали

Вам знадобиться сама рушникосушка. Також підготуйте дюбелі та шурупи, викрутку та дриль.

Вам знадобляться рівень та мультиметр для перевірки електропостачання.

Установка

Користуйтеся рівнем, щоб розмітити місце для кріплення електричної рушникосушки. Зазначте точки для дюбелів, враховуючи висоту та відстань між кріпленнями. Просвердліть отвори в стіні, орієнтуючись на розмітку, після чого вставте дюбелі. Зафіксуйте електричну рушникосушку на поверхні стіни, користуючись шурупами. Переконайтеся в тому, що вона міцно тримається та не хитається.

Вимкніть електрику в щитку. Підключіть проводи рушникосушки до електричної мережі, не порушуючи інструкцію від виробника. Варто користуватися термозахистом або ж автоматом для безпеки. Після підключення обладнання увімкніть електрику та перевірте, чи добре функціонує рушникосушка. Щоб впевнитися в правильності підключення, користуйтеся на практиці мультиметром.

Безпека

Варто переконатися в тому, що електрична рушникосушка заземлена. Це дозволить уникнути ризику ураження електричним струмом. Також обирайте ті моделі, що мають високий ступінь захисту від вологи. Так експлуатація обладнання буде максимально безпечною, ви не стикнетеся з проблемами.

Не забувайте регулярно очищати електричну рушникосушку від пилу та різноманітних забруднень. Також періодично перевіряйте стан електричних з’єднань. Тільки в такому випадку це обладнання не підведе в неочікуваний момент.

Якщо ви впевнені в тому, що не впораєтеся з монтажем електричної рушникосушки своїми силами, зверніться до професіоналів. Вони не припустяться помилок та зроблять все правильно. Ви будете довго користуватися обладнанням без зайвих складнощів!