Стенди та плакати для початкової школи: різновиди та виготовлення

Серед варіантів візуального впливу на людину виділяються інформаційні або рекламні стенди, де розміщуються різні відомості у вигляді плакатів, листівок та інших різновидів носіїв. Цей варіант є найбільш традиційним, використовується багато років і довів свою ефективність. Пропонується замовити або купити готові стенди та плакати відповідної тематики.

Різновиди

Існує кілька варіантів поділу таких об’єктів. За матеріалом виготовлення стенди бувають із металу, дерева або ДСП, МДФ, пластиковими. Плакати можуть створюватися з паперу, полімерної плівки, тканини, поєднувати кілька матеріалів. Наприклад, наклейки НУШ створюються з липкою основою, щоб їх можна було кріпити на будь-які поверхні, при цьому сам виріб є паперовим, зверху закривається полімерною плівкою.

Найбільш традиційним є поділ за призначенням. Є такі іди об’єктів:

  1. Рекламні, які можуть служити як об’єкти, що розміщуються зовні і всередині будівель, на них розміщується постійні або періодично змінювані оголошення та інша інформація.
  2. Освітні, що використовуються у школі, дитячих садках. Такі стенди можуть використовуватися в процесі навчання, де інформація може змінюватися постійно, або стенди і плакати на ньому розміщуються на періодичній основі.
  3. Інформаційні, де відомості змінюються регулярно, є варіанти швидкого встановлення плакатів та інших носіїв даних.
  4. Іміджеві є метою створення впізнаваності людини, бренду, товару, підвищують репутацію.
  5. Політичні служать відповідним цілям, можуть поєднувати функції всіх попередніх варіантів.
  6. Соціальні практично аналогічні політичним, лише мають іншу спрямованість.
  7. Декоративні прикраси територій або приміщень.

Пропонується стенд купити будь-якого типу у надійного виробника.

Виготовлення

Процес складається з кількох етапів:

  1. Визначається завдання, яке вирішуватимуть стенди та плакати, вивчається місце їх розміщення.
  2. Виходячи із зазначених даних, вибирається матеріал виготовлення, форма та розмір конструкції, матеріал та метод друку плакатів.

Стенди можуть вішатися на стіну, кріпитися на підлозі, вриватися в поверхню, якщо йдеться про розміщення на вулиці. Для мобільних стендів використовується установка на триноги та інші подібні конструкції.

Одночасно зі стендами та плакатами створюються вироби або матеріали для кріплення, щоб отримати готову конструкцію.