Основні відомості про особливості СЕО просування сайтів

Знайти або створити власноруч контент для сторінок вашого онлайн-магазину. Зробити так, аби той, хто блукає на просторах інтернету, прийшов до вас, полюбив вас і з вами лишився.

Усе це завдання СЕО.

Рушійна сила СЕО: види послуг

СЕО (Search Engine Optimization) – це оптимізація під пошукові системи. Тобто комплекс дій, спрямованих на підвищення шансів інтернет-ресурсу бути знайденим користувачами. Тут не має значення, навіщо вони пішли у мережу: за новинами, товаром або послугою. Головна задача СЕО – привести клієнта на сторінку й зробити постійним відвідувачем.

Види послуг у рамках СЕО-просування сайту, ціна оптимізації – пов’язані між собою речі. Чим якіснішою буде робота, тим на більші прибутки може розраховувати та очікувати замовник. При цьому зовсім необов’язково, щоби вартість послуг була захмарною.

Лінкбілдинг і копірайтинг

Розділяють лінкбілдинг (зовнішнє просування) і копірайтинг (написання текстів на замовлення). Вони так само взаємозалежні.

Перший – створення якісних посилань, за якими йдуть користувачі. Інакше вони не дізнаються про існування статті, бо пошукові системи її не «бачитимуть» і не пропонуватимуть.

Другий – поява правильно складеного та якісного контенту, де ці посилання «працюватимуть», тобто коли інформація, викладена в ньому, відповідає пошуковим алгоритмам і є релевантною для обраної аудиторії.

Етапи роботи над СЕО-оптимізацією

Аби мати план оптимізації ресурсу, треба пройти кілька етапів:

  • вивчити об’єкт, з яким доведеться мати справу;
  • скласти ТЗ (технічне завдання) та механізми його впровадження;
  • реалізувати план.

На першому етапі (старт) проводять аналіз сайту (технічний, структурний), тестують ключові групи, як вони використовуються.

Другий етап (внутрішня оптимізація) присвячений формуванню ТЗ зі схемами взаємодії контенту різного виду.

Під час третього (зовнішня оптимізація) йде робота над користувацькими діями з максимальною користю для сайту.

Що у підсумку

Швидкого в цій царині нічого не буває. Якщо працювала команда професіоналів, вихід на новий рівень ефективності сайту відбудеться за 2-3 місяці. У результаті здійснення послуги оптимізації сайту власник отримає:

  • міцний зв’язок між інтернет-адресою та ім’ям компанії, кращу впізнаваність;
  • органічний приріст трафіку (кількості відвідувань за певний проміжок часу);
  • монетизацію.

Якщо ви ще роздумуєте, а чи вартує замовити розкрутку сайту, не вагайтеся. Стратегія такого маркетингу є окупною, бо СЕО-просування, наприклад, з компанією Ticket to Online – це про довгострокову перспективу успішного розвитку будь-якого бізнесу.