Зберігання шин взимку: основні правила та поради

Автомобільні шини відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки та комфорту під час водіння. Ось чому такі компоненти завжди мають бути якісними та повинні відповідати необхідним стандартам ГОСТ. Щоб забезпечити їх збереження та якісні експлуатаційні властивості, необхідно дотримуватись правил їх зберігання. Зберігання шин узимку має свої особливості. Взимку, коли дороги покриваються снігом, крижаними покривами та сольовими реагентами, правильне зберігання шин важливе для забезпечення безпеки та збереження вашого автомобіля.

Правила та поради для забезпечення максимальної довговічності

Правильне зберігання допоможе запобігти деформації та погіршенню характеристик гуми, забезпечуючи тривалий термін служби та оптимальне зчеплення з дорогою в зимових умовах. Перший крок — це вибір потрібного місця. Ідеально, якщо це буде сухе, прохолодне та добре вентильоване приміщення, захищене від прямого сонячного світла та впливу агресивних хімічних речовин. Гараж або спеціальний склад є чудовим варіантом.

Перед тим як зберігати гуму, необхідно переконатися, що вони чисті та сухі. Очистіть шини від бруду, пилу та жиру, використовуючи м’яку щітку та воду. Після цього знежиріть поверхню шин спеціальним засобом або звичайним миючим засобом. Переконайтеся, що шини повністю висохли перед зберіганням. Зазначимо, що регулярне обслуговування та догляд авто дозволяє вчасно виявити всі несправності та усунути їх. За потреби слід виконувати ремонт того чи іншого механізму. Ремонт двигуна, ходової частини або іншого вузла слід довіряти досвідченим, профільним фахівцям. Заміна ГРМ також потрібно довіряти досвідченим фахівцям, які застосовують у роботі лише перевірені, сертифіковані компоненти.

Правильне зберігання

Під час розміщення шин на зберігання переконайтеся, що вони не зазнають надмірного тиску або деформації. Шини найкраще зберігати стоячи на вертикальній поверхні, а не чаркою або висить. Уникайте контакту шин з твердими поверхнями, такими як бетон або метал, щоб запобігти пошкодженню гуми.

Щоб рівномірно розподілити навантаження на шини під час зберігання, рекомендується періодично змінювати їхнє положення. Це можна зробити простим поворотом шин або зміною їхнього розташування в гаражі. Перед встановленням шин на автомобіль після зберігання обов’язково перевірте тиск у них.