Що являє собою ремонт гальмівних колодок автомобіля: поняття та особливості

Несправність гальмівних колодок досвідчені водії можуть визначити на слух. Але не завжди сторонній стукіт свідчить про те, що даний елемент керування автомобіля став непридатним.

Якщо прочитати більше про ремонт на RSavto, то можна дізнатися, що стукіт у гальмівному механізмі може бути викликаний зовсім різними факторами:

  • стирання гальмівного механізму внаслідок регулярної їзди;
  • ослаблення пружин у процесі експлуатації тощо.

Дані несправності можна усунути самостійно, купивши в автомагазині ремкомплект, що включає набір, що складається з дрібних деталей та запасних частин.

Свистячі колодки – це не завжди привід панікувати. Такий прояв може бути внаслідок їхнього притирання. Також це може говорити про несправність у роботі гальмівного диска. В результаті їзди бездоріжжям або агресивним стилем водіння, гальмівний диск може слабко торкатися колодки. А якщо вона сильно стерта від часу, то зіткнення може стати неможливим зі зрозумілих причин.

Ремонт колодки — це комплекс заходів, що включає як сам ремонт, а й підтримка всього механізму гальмування належним чином. Якщо вам пропонують відновлення гальмівного механізму, погоджуватися не слід, краще замінити гальмівні диски і колодки. Цей захід зробить ваше подальше пересування на автомобілі безпечним.

Особливості здійснення ремонту гальмівних колодок автомобіля

При керуванні транспортним засобом, основне навантаження лягає на гальмівну систему. Тому вона вимагає регулярного обслуговування і не менш регулярної заміни. На періодичність заміни гальмівних колодок та дисків впливає безліч факторів:

  • матеріал виготовлення даних запчастин;
  • дорожнє покриття, яким постійно здійснюється рух;
  • частота випадання атмосферних опадів;
  • стиль водіння;
  • як часто водій користується екстреним гальмуванням у процесі здійснення руху та багато іншого.

Періодичність заміни гальмівних дисків і колодок можна подивитися в технічній документації, що додається до автомобіля, але, при цьому, слід враховувати наведені вище фактори.

Про те, що потрібна заміна гальмівних колодок, водій може зрозуміти при прояві ряду ознак, таких, як збільшення гальмівного шляху, підвищеної витрати гальмівної рідини, легкості натискання на гальмо педаль, різкі скрипи або скрегіт при гальмуванні. Якщо ви спостерігаєте у свого авто одну або кілька ознак, необхідно відвідати автосервіс.