Сертифікація ГБО: поняття та основні правила, на що звернути увагу

Процес сертифікації газобалонного обладнання вважається обов’язковою процедурою. Вона гарантує безпеку та якість тих систем, які встановлені на авто. Сертифікація ГБО проводиться спеціалізованими органами. Вони повинні перевірити стабільність роботи обладнання та видати відповідний висновок.

Основні поняття сертифікації ГБО

Варто розібратися з ключовими поняттями, які стосуються цього питання. Серед них:

  1. Газобалонне обладнання. Це система, за допомогою якої авто працює на скрапленому газі. Такий варіант економічніший і екологічно чистіший, ніж застосування дизеля або бензину.
  2. Сертифікація. Процедура має на увазі відповідність встановленого обладнання нормам якості та безпеки.
  3. Технічний регламент. Це нормативний документ, де встановлено вимоги до ГБО. Також надано рекомендації щодо встановлення та експлуатації системи.
  4. Сертифікат відповідності. Цей документ підтвердить, що ГБО відповідає стандартам та вимогам.

Всі ці поняття стосуються сертифікації газобалонного обладнання. Ціна ГБО являється доступною, тому варто приділити увагу отриманню документа, щоб користуватися обладнанням безпечно та отримувати максимум ефекту.

Основні правила сертифікації ГБО

Такий процес проводиться відповідно до деяких етапів. Серед найважливіших моментів можна виділити:

  1. Підготовка документації. Власник авто, яке працюватиме на ГБО, готує усі потрібні папери. Це заява на сертифікацію, технічний опис обладнання, сертифікати якості та інші документи, які підтвердять відповідність пристрою до всіх вимог.
  2. Лабораторні випробування. ГБО проходить випробування за умов лабораторії. Перевіряється його відповідність технічним вимогам, безпеці та екологічним стандартам.
  3. Експертна оцінка. Коли лабораторні випробування добігають кінця, проводиться оцінка обладнання фахівцями. Вони проаналізують результати випробувань, а також документи, щоби винести свій вердикт.
  4. Аналіз результатів. Буде зроблено висновок про те, чи обладнання відповідає вимогам. Для цього необхідно вивчити результати оцінки експертів та випробувань у лабораторії. Фахівці ухвалять рішення про те, чи буде сертифіковано обладнання.
  5. Видача сертифіката. У разі позитивного рішення на попередньому етапі людина одержує сертифікат відповідності. Він підтвердить, що обладнання відповідає встановленим вимогам та стандартам.

Ремонт ГБО має проводитися вчасно. Тільки у такому разі можна розраховувати на те, що обладнання прослужить довго!