Рецепт Буріто рола з куркою чи лососем

Країни світу багаті своїми традиціями та історією. Національні кухні є невід’ємною частиною культури будь-якої країни чи регіону. Світ такий цікавий та різноманітний. Через кулінарні традиції можна поділитись своїми національними набутками, пізнати інший народ, запозичити найкраще. Всім відомі та прийшлися до вподоби японські суші, іспанська паелья, французькі круасани, мексиканське буріто. Піца та паста асоціюються з Італією, вівсянка та пудинги — з Англією.

Японська та азійська кухня стали неймовірно популярними в Україні. Завдяки незвичайним соусам, корисним і поживним інгредієнтам, та низький калорійності, суші і роли — в топах замовлень. Доставка їжі до дому — найпоширеніша послуга. Компанія Онігірі пропонує смачні страви, швидку доставку в Ірпені і Бучі, екологічне пакування, різноманітне меню.

Буріто у вигляді японських ролів

Буріто — назва мексиканської страви. В м’який та тонкий корж — тортилью, завертають готове м’ясо: порізане чи у вигляді фаршу, різні овочі, рис, квасолю, сир. Подають цю страву з салатами та гострим соусом. Сенс подачі всіх інгредієнтів — об’єднання в пшеничнім коржі різних за смаком продуктів у вигляді рулету. Страва має апетитний вигляд і аромат, та є дуже поживною.

Ідея японських ролів теж в поєднанні корисних продуктів: рису, риби, морепродуктів, водорості та овочів. Тому при адаптації цих національних страв виник цікавий тандем рола та буріто. Onigiri пропонує такий рецепт:

  • зовнішній шар — норі;
  • внутрішній — рис; начинка — лосось чи курка на вибір;
  • овочі всередині — огірок, айсберг, салат чука;
  • соус спайсі.

Буріто від Онігірі має збалансований смак, та виглядає привабливо. Варто звернути увагу на салат чука. Традиційний для Японії салат виготовляють з вакаме (бурої водорості), маринованих в оцті і соєвому соусі, деревних грибів, та кунжутної олії. Додатково обсмажують гострий перець і насіння кунжуту, що надає салату гостроти та пікантного смаку.

Буріто: смак та користь

Буріто з куркою чи лососем є корисною та легкою стравою. Низька калорійність, багатий вітамінний вміст і збалансованість робить буріто складовою дієтичного раціону. На сайті Онігірі можна замовити сети з такими ролами. Страви японської кухні прикрасять святковий стіл, стануть гарною ідеєю для романтичної вечері, або ж об’єднають друзів на веселій вечірці. Це зручна та ситна їжа, якою можна насолоджуватися щодня.