Переваги сухого корму для котів та особливості його складу

Багато власників домашніх тварин сперечаються про правильне годування. Господарі кішок вважають корисним та доцільним годування тварини сухим кормом. Його радять і ветеринари, оскільки цей вид харчування має низку незаперечних переваг:

  1. Це дуже зручно у всіх відносинах. Він добре і довго зберігається, протягом тривалого часу зберігаючи поживні властивості, можна замовити корм на https://101dalmatin.ua/tovary-dlya-kotiv/korm-dlya-kotiv/suhij-korm-dlya-kotiv за вигідною ціною. Якщо господареві потрібно виїхати на пару днів, то можна не переживати про годування, тому що він дозовано видається спеціальною годівницею, що має форму закритої ємності, попереджаючи обвітрювання гранул на повітрі.
  2. Економно. Вартість сухого корму для котів на порядок нижча за консерви або павуки (вологого корму). Сухі гранули мають велику кількість поживних речовин і тварина насичується невеликою дозою.
  3. Сухий корм перешкоджає утворенню зубного каменю, що зберігає здоров’я ротової порожнини тварини.

У складі сухого корму міститься багато поживних речовин, що підтримують здоров’я пухнастого улюбленця. Це повноцінний, збалансований раціон, що містить білки, жири, вуглеводи, мінерали та вітаміни у необхідних пропорціях.

Як правильно підійти до вибору сухого корму для кішки

Правильно підібрати потрібну марку сухого корму для домашнього вихованця допоможе ветеринарний лікар, особливо якщо тварина не відрізняється міцним здоров’ям. Для абсолютно здорової кішки можна самостійно вибрати харчування, звертаючи увагу на такі параметри:

  1. Вік. Дорослі кішки та кошенята не повинні вживати один вид корму. Для кожного віку властиві різні поживні речовини. Малята повинні вживати більше білка, а вікової тварини необхідні компоненти, що надають сприятливий вплив на шерсть, суглоби, зір тощо.
  2. Порода. Сухий корм не може однаково підходити для різних порід, тому що кожна має свої особливості. Є бренди для великих та маленьких особин, з великою, густою вовною та для сфінксів тощо.
  3. Виробник. Не слід заощаджувати на здоров’я тварини, купуючи дешевий корм від невідомого виробника. У разі хвороби його лікування обійдеться досить дорого, тому краще віддавати перевагу кормам, що відносяться до преміум-класу, оскільки вони відрізняються збалансованим раціоном.

Основним критерієм вибору є ціна сухого корму. Купити якісний продукт за дешевою вартістю неможливо. Дотримуйтесь середньої вартості або купуйте преміум-класу.