Особливості технології нарощування волосся: що потрібно знати

Рідна довжина та густота волосся влаштовує не завжди. Буває, що здорове, красиве волосся з природних причин просто не відростає до бажаної точки. Буває, що мети відростити не варто, просто хочеться тимчасово змінити звичний образ для події, наприклад. Популярне рішення – нарощування волосся. При цьому можна використовувати штучне волокно або купити натуральне волосся.

Правила носіння

Удосконалена шевелюра відкриває великий простір для творчості: практикується фарбування волосся, завивка, створення зачісок.

Але необхідно звертатися дбайливо: по-перше, пасма можна механічно відірвати, по-друге, це не живе волосся, воно не відновлюється, не отримує харчування. Тому бажано використання щадних засобів, робота з досвідченим майстром та з урахуванням особливостей конкретного випадку. Штучні пасма не можна піддавати термічній обробці. Деякі хімікати здатні пошкодити склад, що клеїть. Можливі обмеження на солону воду, вплив пари. Мити, розчісувати та збирати волосся потрібно акуратно, уникаючи натягу в області коріння та не зловживаючи гарячим феном.

Протипоказання

Не можна робити нарощування тим, хто має на голові локалізовані дерматологічні проблеми. Шкіра має бути здоровою.

Сверблячка, болячки, виділення виключені. Якщо відзначаєте активне потовиділення, проконсультуйтеся з майстром, чи це не пошкодить обраний спосіб нарощування.

Рідне волосся має бути досить сильним: якщо воно активно випадає або обламується, то зафіксувати нарощений матеріал не вийде.

З цієї ж причини не радять вдаватися до нарощування в період виношування та вигодовування дитини, при нестабільному гормональному фоні та лікувальних процедурах, здатних сильно вплинути на нього та на метаболізм. Якщо є схильність до головного болю, теж краще подумати двічі, чи варто робити там якісь косметичні маніпуляції.

Основні технології

Матеріал може розташовуватись на стрічці з клейким складом (стрічкове нарощування), у цьому випадку він приклеюється до ділянки шкіри голови. Або матеріал зібраний у невеликі пензлики:

  1. Гаряче капсульне нарощування. Кріплення — капсули кератину, які наплавляються на корені живого волосся.
  2. Замість нагрівання може бути використаний ультразвук. Результат якісний, але техніка поки що не дуже поширена і дорога.
  3. Іспанський спосіб має на увазі використання спеціального клею, а не кератину.
  4. Гарячий клей використовується для англійського нарощування, на тлі інших сучасних способів втрачає конкурентоспроможність.

Залишаються варіанти, у яких пасма так чи інакше вплітаються у волосся, прив’язується до нього. Також іноді як фіксатор виступають крихітні металеві кільця (ring star).