Особливості правильного пошуку роботи на території Європи

Працевлаштування за кордоном, у Європі – це мрія багатьох громадян Росії, України та Білорусі. Найпопулярнішими є країни далекого зарубіжжя: Англія, Франція, Іспанія тощо. Усі вони мають стабільну економіку та успішно розвиваються.

Робота у Європі це досить складне завдання, оскільки у процесі пошуку можуть виникнути непередбачувані обставини. Щоб цього не сталося, скористайтесь європейським ресурсом Tech.eu, де розміщені популярні сайти з пошуку роботи в Європі, для тих, хто бажає виїхати туди на заробітки:

  1. Viadeo. Це сайт французького походження, запущений у роботу у 2004 році. Його структуру можна порівняти із популярною LinkedIn. Спілкування доступне 9 мовами. Кількість користувачів на поточний момент становить понад 65 млн.
  2. Jobandtalent. Рекрутингова платформа, що діє в Англії та Іспанії. Була запущена у 2009 році, яка надає послуги працевлаштування у 8 країнах. Майданчик веде відбір претендентів на вакансії, здійснюючи його на підставі наданих даних у резюме та співбесіди.
  3. Fiverr. Це ізраїльська фріланс-біржа. Тут можна розмістити пропозиції про надання послуг. Вартість оплати праці розпочинається від 5 доларів.

Пошук роботи в Європі з використанням веб-ресурсів – це сучасний метод, що приносить дієві результати, але працювати слід тільки з офіційними сайтами, що займаються даним видом діяльності.

Які спеціальності доступні в Європі без знання мови

Найчастіше роботу за кордоном шукають не лише працівники інтелектуальної праці, а й люди робочих спеціальностей, які не завжди знають іноземні мови. Цей контингент також може розраховувати на успіх, вивчивши подробиці на сайті, але оплата праці становить на порядок менше.

У європейських країнах без знання мови можна розраховувати на такі вакансії:

  1. Сезонний робітник. Це збирачі врожаю овочів, фруктів чи ягід. Отримати візу для роботи набагато простіше, але й умови праці бажають кращого. Слід зазначити, що вести невелика.
  2. Фізична праця. До цієї категорії належать такі спеціальності, як прибиральники, двірники, промислові альпіністи, слюсарі, зварювальники тощо. Деякі спеціальності передбачають досить високий заробіток.

У Європі користуються попитом доглядальниці, няні, особисті помічники та ін. Їх роботодавцями стають російськомовні емігранти, які зуміли відкрити свою справу за кордоном.