Хто такі тестувальники та що входить у перелік їх обов’язків

Професія тестувальника останнім часом стала дуже популярною. Зі збільшенням кількості програм та ігор, потрібно все більше таких фахівців. І важливо, щоб вони володіли всіма необхідними знаннями для перевірки ПО. Якщо ви хочете стати частиною Айті команди, то можете обрати курси ІТ-технологій https://chiacademy.software/, щоб отримати якісні знання. При цьому потрібно розуміти особливості роботи тестувальником.

Хто такі тестувальники?

Це фахівці, які відповідають за перевірку програмного забезпечення на відповідність вимогам і виявлення помилок або дефектів у програмах перед їх випуском на ринок. В їх обов’язки входить переконатися, що програми працюють належним чином і не містять помилок, які можуть вплинути на функціональність.

На перший погляд здається, що розробники повинні знати про всі можливі помилки в програмному забезпеченні, яке вони розробляють. Проте, у більшості випадків, це неможливо. Адже програмісти зазвичай працюють над певною частиною програми, а тестувальники мають загальну картину всього процесу розробки програмного продукту. Вони можуть розуміти, як програма повинна працювати і які можливі проблеми можуть виникнути.

Тестувальники не тільки знаходять помилки в програмному забезпеченні, вони також допомагають розробникам зрозуміти причину їх виникнення і допомагають у їх виправленні. Вони також перевіряють, чи відповідає програма вимогам користувача і чи є вона зручною у використанні.

Окрім того, тестувальники можуть допомагати знижувати витрати на розробку програмного забезпечення, оскільки вони знаходять помилки на ранніх етапах розробки, коли виправлення помилок ще не потребує великих затрат часу та ресурсів. Стати таким спеціалістом можна, пройшовши курс тестувальника з нуля https://chiacademy.software/courses/manual-software-testing, на якому лектори дадуть практичні та теоретичні знання.

Що входить в обов’язки тестувальників?

Такі спеціалісти є незамінними членами команди розробки програмного забезпечення. А в їх обов’язки входить:

  • перевірка відповідності програми вимогам користувача і стандартам безпеки та якості;
  • виявлення помилок та дефектів у програмному продукті;
  • створення тестових планів, тест-кейсів, тест-скріптів та інших документів, необхідних для проведення тестування;
  • перевірка звітів про помилки та їх відстеження до виправлення;
  • аналіз результатів тестування та підготовка звітів про стан якості програмного продукту.

Тестувальники повинні постійно навчатися та освоювати нові технології, що дозволить їм якісно виявляти помилки в програмах.