Акумулятори для авто: як обирати та поради

При запуску двигуна автомобіля та живлення його електричних приладів не обійтись без акумулятора.

Цей пристрій накопичує електричну енергію і може віддавати її максимально короткий проміжок часу з потрібними показниками. Залежно від типу машини, умов її експлуатації пропонується замовити акумулятор на https://aku.lviv.ua.

Вибір обладнання

Процес підбору варто проводити з урахуванням низки параметрів автомобіля, від цього залежить технічні показники самого акумулятора. Серед головних факторів виділяють:

  1. Місткість пристрою, що визначається в Ампер/годинниках. Вона залежить від типу двигуна та його об’єму. Для бензинових цей показник може бути трохи нижчим. Основний варіант батареї — це пристрої, що мають ємність в 55-60 А/год. Їх вистачить для машин із бензиновим мотором об’ємом 2 літри. Для дизельних аналогічного обсягу знадобиться 70 А/год. Місткість зростає в міру збільшення потужності двигуна.
  2. Розміри та варіанти підключення полюсів акумулятора. У європейських та японських батарей клеми розташовуються у протилежному порядку. Потрібно враховувати цей фактор, щоб під час встановлення нового пристрою вистачило довжини проводів для підключення. Діаметр клем також може відрізнятися, азіатські тонше.
  3. Стартовий струм особливо важливий при запуску та експлуатації машин в умовах суворої зими, де морози досягають -20 ° С і більше.
  4. Фірма-виробник та країна, де було випущено акумулятор. Потрібно надавати переваги продукції відомих компаній. Вона надійніша, може експлуатуватися довше, що виправдає вищі витрати при покупці.

Поради

Зараз на ринку представлені малообслуговувані та необслуговувані пристрої. Це означає, що не потрібний контроль рівня електроліту, постійний його долив. Неможливе відновлення свинцевих пластин. Однак такі акумулятори мають міцніший корпус, простіше та безпечніше в експлуатації, мають тривалий термін служби, їх можна здавати в переробку, і отримувати за це часткове відшкодування вартості.

Більшість сучасних пристроїв відноситься до класичних свинцево-кислотних батарей, де роль електродів виконують пластини з відповідного металу, електролітом є сірчана кислота.

Більш дорогі та якісні – це гелеві батареї, де замість рідини електролітом виступає густа субстанція. Такі пристрої нечутливі до морозів, вони можуть повністю розрядитись і зберегти всі свої параметри після нової зарядки.